WSW zet zich sinds 2008 in voor vrouwen die anders seksueel georiënteerd zijn en meer.

Mentale Gezondheid en Welzijn

In 2020 zijn wij van start gegaan met het bieden van psychosociale bijstand aan onze doelgroep.


In het onderzoek dat wij in 2019-2020 hebben gedaan is naar voren gekomen dat onze doelgroep geen tot weinig toegang heeft tot mentale bijstandsuitkering, degene die wel toegang hebben vinden geen hulp op maat en of voelen zich niet comfortabel, bij velen zijn de problemen eerder toegenomen door de heteronormative aanpak van de coach,psycholoog of counselor. 

Het was voor ons dus hoogtijd om in te grijpen en met een door ons, voor ons benadering op maat en vooral cliënt gerichte hulp te bieden. 

De psychosociale bijstand is voor elke meisje,dame, vrouw en trans masculine persoon die problemen heeft met de mentale gezondheid, iemand nodig heeft om mee te praten over aller daagse onderwerpen maar ook de serieuze zaken.  Wij bieden ook bijstand aan ouders van kinderen met een andere seksuele geaardheid en als wij niet kunnen helpen hebben is er een doorverwijzingssysteem in place. 

Verder organiseren wij regelmatig virtuele en fysieke “mental health cooldowns” waar by we in groepen bepaalde thema’s en kwesties aanpakken. 

DutchEnglishFrenchPortugueseSpanish